Blink en Bibber stellen zich voor

Blink is een blinkiebeest en hij bestaat al zo lang hij zich kan herinneren. Blink is groter dan de meeste beesten in het bos, maar hij doet geen vlieg kwaad. Hij is ook veel te langzaam om vliegen kwaad te kunnen doen, trouwens. Blink heeft een brein van vijf onderdelen en daar is hij trots op. Hij heeft nog nooit een ander Blinkiebeest ontmoet en zijn beste vriend is Bibber, het bibberbeest.

Bibber is een bibberbeest en de beste vriend van Blink. Hij is dol op avonturen en zal alles doen om Blink te helpen. Hij heeft een zwiepstaart en een heleboel poten waarmee hij door het bos stuitert, of om de lange poten van Blink heen rent. Bibber is heel snel, maar hij vindt het lastig om op tijd te remmen, waardoor hij regelmatig uit de bocht vliegt. Als Bibber weer eens gerepareerd moet worden kan hij altijd terecht bij Wallie de uitvinder.

Wallie lijkt wel een beetje op een verstrooide professor, en dat is hij ook. Alleen is hij geen professor, maar een uitvinder en knutselaar. Wallie woont in een klein huisje aan de rand van het bos. Naast het huisje staat een werkplaats en daar  is Wallie bijna altijd te vinden.

De werkplaats is groot en volgepropt met onderdelen, gereedschap en werktafels. Het liefste sleutelt Wallie aan apparaten waarvan hij nog niet precies begrijpt wat hun bedoeling is of hoe ze werken.

Wallie’s favoriete uitvinding is Bibber, het bibberbeest. Als Bibber of zijn vriendjes per ongeluk kapot gespeeld zijn, kunnen ze altijd bij Wallie terecht voor een reparatie, een pleister of een glaasje limonade.  Bovendien heeft Wallie altijd ideeën en apparaten die zomaar eens van pas zouden kunnen komen tijdens een avontuur.