Blink en Bibber stellen zich voor

Blink is een blinkiebeest en hij bestaat al zo lang hij zich kan herinneren. Blink is groter dan de meeste beesten in het bos, maar hij doet geen vlieg kwaad. Hij is ook veel te langzaam om vliegen kwaad te kunnen doen, trouwens. Blink heeft een brein van vijf onderdelen en daar is hij trots op. Hij heeft nog nooit een ander Blinkiebeest ontmoet en zijn beste vriend is Bibber, het bibberbeest.

Bibber is een bibberbeest en de beste vriend van Blink. Hij is dol op avonturen en zal alles doen om Blink te helpen. Hij heeft een zwiepstaart en een heleboel poten waarmee hij door het bos stuitert, of om de lange poten van Blink heen rent. Bibber is heel snel, maar hij vindt het lastig om op tijd te remmen, waardoor hij regelmatig uit de bocht vliegt. Als Bibber weer eens gerepareerd moet worden kan hij altijd terecht bij Wallie de uitvinder.

Wallie is een uitvinder. Bibber is zijn favoriete uitvinding, maar hij heeft nog veel meer robotjes en apparaten bedacht. Blink en Bibber kunnen altijd bij hem terecht voor goede raad, een verse batterij of een reparatie. Wallie is een uitvinder, een knutselaar en een beetje verstrooid. Hij woont in een klein huisje met een grote werkplaats vol met technische onderdelen en vreemd gereedschap.
Een uitvinding begint bij Wallie vaak met een mysterieuze tekening, die hij een schema noemt. De tekening hiernaast is volgens Wallie een bibberbeest dat reageert op een afstandsbediening. Geloof jij het?